У Прокупљу штета од поплава 350 милиона динара

Укупна штета од поплава насталих услед обилних киша и изливања реке Топлице и њених притока на територији Прокупља износи 350 милиона динара, а највећа оштећења на овом подручју претрпели су стамбени и привредни објекти, а потом и усеви на пољопривредном земљишту, речено је након данашњег састанка министра државне управе и локалне самоуправе др Александра Мартиновића и градоначелника Прокупља Милана Аранђеловића.

Министар Мартиновић је током посете Прокупљу обишао поплављено газдинство Љубише Недељковића, једног од највећих произвођача млека у селу Туларе, а у селу Белољин домаћинство Милана Стојановића.

Министар Мартиновић је поновио чврст став Владе да ниједан становник неће бити заобиђен и да ће држава заједнички радити са јединицама локалне самоуправе, не само на тренутној санацији и опоравку него и предузимању потребних мера како би се додатно ојачали насипи, а реке усмериле у своја корита, и како би се убудуће спречиле последице већих размера. Он је апеловао на грађане да,  сходно обичају који већ постоји у многим државама, почну да осигуравају имовину, куће и усеве.

Као пример доброг спровођења владине политике и једнаке бриге о сваком крају Србије, министар Мартиновић је навео и нову зелену пијацу, коју је он данас свечано отворио у Прокупљу, и чију је изградњу помогло Министарство на чијем је челу. Како је навео министар Мартиновић, реч је о модерној, висококвалитетној и једној од најлепших пијаца у овом делу земље.

Овом приликом, министар је пожелео свим пољопривредним произвођачима, воћарима и повртарима из овог краја, да у бољим условима раде и остваре већи промет квалитетне робе.

 

Фото галерија – извор МДУЛС и Срђан ДробњаковићSkip to content