Удовички и француска Амбасадорка о обуци државних службеника

Потпредседница Владе и министарка државне управе и локалне самоуправе Кори Удовички примила је данас амбасадорку Француске Њ.Е. Кристин Моро, која је постављена у септембру месецу.

Понајвише је било речи о обукама државних службеника предвиђених у Закону о државним службеницима и у склопу реформе јавне управе коју спроводи ово Министарство. С тим у вези, Моро је нагласила Удовички да је Француска спремна да помогне својим дугогодишњим искуством у овој области. Саговорници су се сложили да је Србији потребна професионална и модерна јавна администрација која ће помоћи привредном развоју земље, за шта је потребно стручно усавршавање запослених и руководилаца, као и реорганизација и модернизација рада.

 

Удовички је нагласила да је пред овом Владом доста изазова, како по питању фискалне консолидације, тако и по питању нашег приступања ЕУ. “У сваком смислу, аранжман са ММФ-ом је доказ да је ова Влада на добром путу“, истакла је Удовички.

Француска амбасадорка се интересовала и за расподелу одговорности на свим нивоима власти, што је у надлежности овог Министарства. Потпредседница је рекла да ће следеће године ово Министарство изаћи са предлогом решења о расподели одговорности на свим нивоима, који ће укључити и децентрализацију.Skip to content