Udovički i francuska Ambasadorka o obuci državnih službenika

Potpredsednica Vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički primila je danas ambasadorku Francuske NJ.E. Kristin Moro, koja je postavljena u septembru mesecu.

Ponajviše je bilo reči o obukama državnih službenika predviđenih u Zakonu o državnim službenicima i u sklopu reforme javne uprave koju sprovodi ovo Ministarstvo. S tim u vezi, Moro je naglasila Udovički da je Francuska spremna da pomogne svojim dugogodišnjim iskustvom u ovoj oblasti. Sagovornici su se složili da je Srbiji potrebna profesionalna i moderna javna administracija koja će pomoći privrednom razvoju zemlje, za šta je potrebno stručno usavršavanje zaposlenih i rukovodilaca, kao i reorganizacija i modernizacija rada.

 

Udovički je naglasila da je pred ovom Vladom dosta izazova, kako po pitanju fiskalne konsolidacije, tako i po pitanju našeg pristupanja EU. “U svakom smislu, aranžman sa MMF-om je dokaz da je ova Vlada na dobrom putu“, istakla je Udovički.

Francuska ambasadorka se interesovala i za raspodelu odgovornosti na svim nivoima vlasti, što je u nadležnosti ovog Ministarstva. Potpredsednica je rekla da će sledeće godine ovo Ministarstvo izaći sa predlogom rešenja o raspodeli odgovornosti na svim nivoima, koji će uključiti i decentralizaciju.Skip to content