Удовички са коизвестиоцем ПСС

Потпредседница Владе и министарка државне управе и локалне самоуправе др Кори Удовички разговарала је данас са коизвестиоцем парламентарне скупштине Савета Европе Самадом Сејдовим и шефом канцеларије СЕ у Србији Тимом Картрајтом.

Представници Савета Европе интересовали су се највише за недавно завршене изборе за националне савете националних мањина, које је потпредседница оценила као успешним, уз одређене мање инциденте,али су изменама Закона о НСНМ избори ове године протекли далеко транспарентније. Посебно имајући у виду да је одговорност за спровођење избора предата Републичкој изборној комисији, Удовички је рекла да је самим тим лакше било одговорити на неке потешкоће које се могу очекивати током избора.

 

Удовички је истакла да су национални савети превише отворени политизацији и да ће се у наредном периоду радити на томе да они теже искључиво испуњавању свог мандата, првенствено у заштити и унапређењу права националних мањина.

На састанку је такође било речи о бољој расподели послова између централне и локалне власти, чему ће посебну пажњу Министарство посветити током 2015. године.

Сејдов је честитао потпредседници на досадашњим резултатима, као и на амбицији за наредне планове и активности.Skip to content