Уз подршку МДУЛС-а Опово добило модерну зелену пијацу

„Изградња модерне зелене пијаце која се састоји од 18 наткривених тезги и 10 локала од капиталног је значаја за грађане Опова, пре свега, произвођаче, али и за саму локалну самоуправу. Иако мала општина, Опово је показало да и те како има капацитета да, у сарадњи са Владом Србије и Покрајинском Владом, реализује велике пројекте“, изјавио је министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић приликом облиласка новоизграђене зелене пијаце у Опову, чију је изградњу већим делом финансирало МДУЛС.

Он је изразио задовољство што ће пијаца почети са радом већ крајем месеца и подсетио да је у оквиру ових радова асфалтирана улица и изграђен колектор за отпадне воде.

Мартиновић је у Опову одржао састанак са председником општине Милошем Марковим и начелницом Јужнобанатског управног округа Марином Томан, са којима је разговарао о функционисању локалне самоуправе, проблемима и изазовима са којима се суочавају, као и о пројектима чију би реализацију могло да помогне МДУЛС.

Како је навео Мартиновић, један од тих пројеката је реконструкција зграде општинске управе, којом би се објекат привео намени, односно „под истим кровом“ би била обједињена општинска администрација која је тренутно дислоцирана у више зграда. Додао је да је вредност пројекта око 30 милиона динара, те најавио могућност да МДУЛС следеће године подржи његову реализацију, а потом и унапређење општинског Услужног центра у Јединствено управно место.

На састанку је било речи и о приоритету општине да се на индустријској зони, која се простире на 15 хектара, успоставе нове инвестиције, као и о проблему немогућности да се домаћинства повежу на гасну мрежу која је разведена на територији читаве општине, за шта је министар изразио уверење да ће, у сарадњи са ЈП „Србијагас“, проблем бити решен у најкраћем временском року, док ће у вези са довођењем инвестиција, Опово, као и друге локалне самоуправе, имати подршку Републике Србије.

Приликом данашњег боравка у Опову, Мартиновић је општинској управи донирао лаптоп рачунаре као вид подршке развоју и функционисању електронске управе, а посетио и расадник цвећа Вујић – „Florenca“.

Фото галерија  – извор Општина Опово и МДУЛСSkip to content