Вакцинација је питање националне безбедности

„Вакцинацијом не штитмо само себе и друге, већ штитимо државу и данас је питање националне безбедности да ли ћемо бити вакцинисани и у ком проценту“, поручила је данас министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић након обласка ромског насеља Београд махала у Нишу.

Она је истакла да ако не будемо заштитили своје становништво и не омогућимо да људи редовно иду на посао, а деца у школу, да раде предузећа, државна управа и локална самоуправа, ми ћемо зауставити државу. Додала је и да не смемо себи допустити да стане живот у држави, да стану привреда и индустрија, јер можемо повући целу земљу у назад. Зато је вакцинација питање националне беузбедности, јер је то заштита здравља сваког од нас и целокупне државе, поручила је Обрадовић.

Она је похвалила Ниш, јер је после Београда и Прибоја, то трећи град у Србији по броју вакцинисаних грађана са процентом од 56,5 одсто. Она је поручила да иако Ниш има одличан резултат, места за опупштање нема, јер ће нам само 70 одсто вакцинисаних грађана обезбедити да се понашамо релаксирано.

Такође, министарка је захвалила медицинским радницима, али и свима који су пружили логистичку подршку оранизацији вакцинације и похвалила Ниш за рад мобилних вакциналних тимова на терену.

„Министарство државне управе и локалне самоуправе помаже организацију вакцинације широм Србије и захваљујући напорима председника државе и Владе Републике Србије, као и Министарству здравља, Србија је један од лидера у вакцинацији. Од свега што смо постигли не смемо и нећемо одустати све док у свету не буде проглашена победа над короном“, поручила је Обрадовић.

Министарка Обрадовић, у пратњи државног секретара Стевана Глигорина, заједно са градоначелницом Ниша Драганом Сотировски данас је у насељу Београд махала обишла штанд за пријаву за вакцинацију и присуствовала подели 500 хигијенских породичних пакета, који треба да помогну најугроженијим категоријама у друштву у борби против Ковид 19 вируса.

Подела хигијенских породичних пакета је део пројекта које Министарство спроводи у сарадњи са Црвеним Крстом Србије, ГИЗ-о, Фондацијом за отворено друштво, СГКО и УНХЦР-ом у Србији, током које ће се поделити преко 12.000 пакета, у 179 подстандардних насеља, у 29 градова и општина у Србији.

Фото галеријаSkip to content