Великој Плани два милиона динара за прву фазу реконструкције градског платоа

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић и председник општине Велика Плана Игор Матковић потписали су данас уговор о расподели средстава за пројекат реконструкције платоа испред Центра за културу „Масука“ у овој локалној самоуправи, у износу од два милиона динара.

Указавши на велики значај реализације поменутог пројекта за грађане Велике Плане, Мартиновић је објаснио да су додељена средства симболична помоћ, у складу са тренутним могућностима, намењена за отпочињање прве фазе реконструкције. Он је најавио даљу финансијску подршку Министарства Великој Плани за спровођење овог, али и других локалних пројеката.

Мартиновић је додао да је градски плато стециште свих дешавања једног насеља и место сусрета становништва, због чега је МДУЛС изнашло начине да грађанима Велике Плане омогући да добију модеран централни трг, те изразио уверење да ће средства бити наменски утрошена.

Да подсетимо, Министарство државне управе и локалне самоуправе ове године је издвојило и 5 милиона динара за успостављање Јединственог управног места у Великој Плани, а током претходне четири године определило је више од 27 милиона динара за друге значајне пројекте.

 

Фото галерија – извор МДУЛСSkip to content