Velikoj Plani dva miliona dinara za prvu fazu rekonstrukcije gradskog platoa

Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović i predsednik opštine Velika Plana Igor Matković potpisali su danas ugovor o raspodeli sredstava za projekat rekonstrukcije platoa ispred Centra za kulturu „Masuka“ u ovoj lokalnoj samoupravi, u iznosu od dva miliona dinara.

Ukazavši na veliki značaj realizacije pomenutog projekta za građane Velike Plane, Martinović je objasnio da su dodeljena sredstva simbolična pomoć, u skladu sa trenutnim mogućnostima, namenjena za otpočinjanje prve faze rekonstrukcije. On je najavio dalju finansijsku podršku Ministarstva Velikoj Plani za sprovođenje ovog, ali i drugih lokalnih projekata.

Martinović je dodao da je gradski plato stecište svih dešavanja jednog naselja i mesto susreta stanovništva, zbog čega je MDULS iznašlo načine da građanima Velike Plane omogući da dobiju moderan centralni trg, te izrazio uverenje da će sredstva biti namenski utrošena.

Da podsetimo, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave ove godine je izdvojilo i 5 miliona dinara za uspostavljanje Jedinstvenog upravnog mesta u Velikoj Plani, a tokom prethodne četiri godine opredelilo je više od 27 miliona dinara za druge značajne projekte.

 

Foto galerija – izvor MDULSSkip to content