Високо квалитетна здравствена заштита и бољи услови рада у ДЗ Савски венац уз подршку МДУЛС

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић, заједно са председником ГО Савски венац Милошем Видовићем и вршиоцем дужности директора Дома здравља Савки венац др сци мед Зораном Бекићем, обишао је данас реновирани објекат ове здравствене установе, чију је реконструкцију МДУЛС подржало са 20 милиона динара. Нагласивши да су опредељена средства утрошена на најбољи могући начин, Мартиновић је поручио да ће Дом здравља Савски венац и ове године добити финансијску помоћ Министарства у износу већем од 16 милиона динара за пројекат инвестиционог одржавања здравствених амбуланти Дома здравља.

Мартиновић је нагласио да су реконструкцијом објекта услови рада лекара и медицинског особља олакшани, а пацијентима обезбеђена високо квалитетна здравствена заштита, што је, пре свега, резултат напора, ентузијазма и одговорног рада директора и управе Дома здравља и успешне сарадње са државним врхом. Он је додао да у Дому здравља Савски венац више не постоје листе чекања за ултразвучне и прегледе мамографом, што је, према његовим речима, до пре неколико година било незамисливо.

„Држава, на иницијативу председника Републике Александра Вучића, издваја огромна средства за све нивое здравствене заштите у Србији. Тренутно је у току и јавна набавка медицинске опреме за велики број јединица локалне самоуправе, што говори у прилог томе да је унапређење здравственог система апсолутно један од приоритета државног врха“, нагласио је Мартиновић.

Председник ГО Савски венац Милош Видовић навео је да процес реконструкције Дома здравља за општину и грађане Савског венца значи виши ниво здравствене услуге, знатно боље услове за рад здравствених радника и, што је најбитније, још боље задовољство корисника.

„Континуирано улагање у здравствене установе које спроводи Влада Србије реализује се путем овог пројекта реконструкције чији је крајњи циљ квалитетнији начин живота и подршка очувању здравља грађана. До сада смо доста урадили, обновили смо медицинску опрему што је умногоме допринело квалитетнијем и бржем раду. Наставићемо да улажемо у реконструкцију стратешких и виталних објеката на територији општине и дајемо свој максимум на унапређењу, како здравственог тако и осталих услова живота и рада на територији општине“, поручио је Видовић и подсетио да руководство Општине води одговорну здравствену политику, што потврђује чињеница да већ девет година, у сарадњи са здравственим установама са територије Савског венца, организује бесплатне превентивне прегледе за грађане.

Директор Дома здравља Савски венац др сци мед Зоран Бекић истакао је да је темељна реконструкција ове установе започета у мају 2023. године, уз велику помоћ Министарства државне управе и локалне самоуправе, ГО Савски венац и ЈП „Пошта Србије“, те да је у претходних десет месеци приведено намени више од 2.000 квадратних метара од планираних 2.400 квадрата. У реконструкцију објекта уложено је 26 милиона динара, што је, према његовим речима, вишеструко ниже од процењене вредности свих радова.

„Захваљујући овим улагањима, и пацијенти и здравствени радници Дома здравља Савски венац сада имају знатно боље и стимулативније услове за рад које, колико знам, немају ни много веће установе вишег ранга у Републици Србији. Нов простор опште праксе, бројних специјалистичких служби, радиологије са новим ултразвучним кабинетом и лабораторије са зановљеном медицинском опремом обавезују да будемо још бољи, бржи и успешнији, на велико задовољство наших пацијената“, поручио је директор, те додао да је и служба педијатрије реконструисана средином 2022. године, захваљујући бројним донаторима и уз огромне напоре лекара и медицинског особља.

Дoм здрaвљa Сaвски венaц је савремена здравствена установа, која oбaвљa вaнбoлничку здрaвствену делaтнoст из oблaсти примaрне здрaвствене зaштите. Укупан број здравствених картона већи је од 80 хиљада, што умногоме превазилази број становника ГО Савски венац.

 

У посети ДЗ Савски венац данас је са министром Мартиновићем била и в.д. секретара Министарства државне управе и локалне самоуправе Станија Вишекруна.

Фото галерија – извор Мирјана Новаковић и ГО Савски венац

Фото галерија – Дом здравља Савски венац пре и после реновирања

Видео галерија

ДЗ Савски венац покривалице / аутор Танјуг

 

Изјава министра државне управе и локалне самоуправе др Александра Мартиновића – први део / аутор Танјуг

 

Изјава министра државне управе и локалне самоуправе др Александра Мартиновића – други део / аутор Танјуг

 

Изјава министра државне управе и локалне самоуправе др Александра Мартиновића – трећи део / аутор Танјуг

 

Изјава председника ГО Савски венац Милоша Видовића

 

Изјава в.д. директора ДЗ Савски венац др сци мед Зорана Бекића

 Skip to content