Влада Србије наставиће да води политику неговања добрих међунационалних односа

„Нова Црња једна је од општина у којима у миру и слози заједно живе припадници различитих етничких заједница, пре свега Срби и Мађари. Влада Републике Србије наставиће да води политику неговања добрих међунационалних односа и да јача сарадњу са Мађарском, која се показала као искрени пријатељ наше земље у многим тешким ситуацијама. За државни врх су сви грађани Србије једнаки и равноправни чланови друштва и важно нам је да гајимо слогу и заједништво, као и да удруженим снагама радимо на економском развоју овог краја земље“, поручио је министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић у Новој Црњи.

Након обиласка скупштинске сале, у којој је уз финансијску помоћ Министарства имплементиран систем еПарламент, као и парка у насељеном месту Војвода Степа, чије је уређење МДУЛС подржало са 2,8 милиона динара, Мартиновић је истакао да ће институција којом руководи остати стабилан и поуздан партнер Новој Црњи за реализацију будућих пројеката који су од значаја за локално становништво. Он је изразио наду да ће Буџетски фонд Министарства у наредној години бити знатно већи, јер ће самим тим већа средства бити издвојена за помоћ малим, недовољно развијеним општинама.

Министар је данас обишао и погон компаније MEHLER PROTECTIVE SYSTEM DOO, која представља пример успешне сарадње привреде и локалне самоуправе, а бави се производњом делова за војне униформе и запошљава око 80 људи, претежно жена. Мартиновићу је овом приликом презентован пројекат изградње нове производне хале у радној зони Нове Црње, која је према његовим речима веома добра, због чега ће локална самоуправа имати подршку са републичког нивоа за привлачење нових великих инвестиција у наредном периоду.

Мартиновић је похвалио локално руководство на томе што се континуирано бори за развој и јачање капацитета Нове Црње, напоменувши да је ово једна од ретких општина која из сопственог буџета помаже малим пољопривредним произвођачима, којима није лако да опстану на тржишту у конкуренцији са великим компанијама. Председник општине Владимир Бракус навео је да ће његов тим у раду наставити да се води саветима Министарства државне управе и локалне самоуправе и Владе Србије, као и да ослушкује потребе грађана, како би општинска управа и у будућности адекватно одговарала на њихове потребе и захтеве.

Министар је данас обишао и Канцеларију за смањење сиромаштва, као и спомен-кућу Ђуре Јакшића у Српској Црњи, где се уписао у Књигу утисака. Његова посета била је и прилика да општинској управи општине Нова Црња донира лаптоп рачунаре за подстицај развоју и функционисању електронске управе.

 

Фото галерија:Skip to content