Запослени у Министарству државне управе и локалне самоуправе и министарка Обрадовић добровољно дали крв

Запослени у Министарству државне управе и локалне самоупрaве, државни секретар Стеван Глигорин и министарка Марија Обрадовић добровољно су данас дали крв у Институту за трансфузију крви Србије.

Министарка Обрадовић је тим поводом истакла да је изузетно поносна на запослене Министарства, који су се одазвали позиву да добровољно дају крв, јер акција „Дајте крв, спасите живот“ треба да постане наша сваковневица.

Она је навела да је крв непрестано потребна, можда сада више него што је то случај у неком уобичајеном периоду, јер и у време Ковид 19 догађају се саобраћајне несреће и људи иду на операције и поручила да је важно да људи не престану са добровољним давалаштвом.

„Лично годинама добровољно дајем крв и мислим да је то начин живота. Има оних који ће данас први пут дати крв и постати доборвољни даваоци, а посебно је важно да добровољни даваоци постану они који имају ређе крвне групе. Позивам све да се у свим градовима и општинама одазову акцији добровољног давања крви, а посебно запослене у градским и општинским управама. Само је једна ствар важна – дајте крв, спасите живот, а то је добро и за ваше здравље. Ово мора да постане начин живота, а не само акција“, поручила је министарка Обрадовић.

Фото фалеријаSkip to content