Наставак сарадње МДУЛС и МУЛС Републике Српске у области евроинтеграција

Представници Сектора за европске интеграције и међународну сарадњу Министарства државне управе и локалне самоуправе поделили су са колегама из Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске најбоље праксе и искуства у имплементацији пројеката из области јачања капацитета и поспешивања развоја локалних самуоправа.

Радионица је одржана у онлајн формату и представља наставак сарадње два министарства у области европских интеграција и пројеката финансираних из средстава ЕУ и међународне развојне помоћи. Размена искустава и конструктивна дискусија, у којој су идентификовани бројни заједнички изазови и предлози за унапређење рада, представљају основу за конкретне активности које ће уследити у наредном периоду.

Одржавање радионице једна је од активности предвиђених Акционим планом за спровођење Меморандума о сарадњи између Министарства државне управе и локалне самоуправе Републике Србије и Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске за период 2021/2022.

До сада су успешно реализоване активности предвиђене овим Акционим планом у области реформе јавне управе, међуопштинске сарадње, управљања људским ресурсима, стручног усавршавања, стручних испита, инспекцијског надзора и управне инспекције.

 

Фото галерија:Skip to content