Poziv na radionicu “Dobra uprava u službi građana”

Šta donosi novi Zakon o opštem upravnom postupku?
Kako će efikasna javna uprava uticati na preduzetništvo i kvalitet usluga prema građanima?
Koje su koristi za lokalne samouprave?
Kako će funkcionisati sistem razmene podataka među službama?
Kako mediji mogu da se uključe?

Poštovani/a,

Veliko nam je zadovoljstvo da Vas pozovemo na radionicu koju organizuje Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave povodom stupanja na snagu novog Zakona o opštem upravnom postupku (ZOUP). Cilj radionice je upoznavanje predstavnika/ca medija sa odredbama ovog zakona, koji po prvi put uvodi veoma značajna unapređenja rada javne uprave sa ciljem povećanja efikasnosti i poboljšanja kvaliteta usluga koje se pružaju građanima.

Predstavnici/ce medija će se tokom radionice upoznati sa novim obavezama lokalnih samouprava, kao i pravima građana koja su definisana nnivm odredbama zakona. Na radionici će biti reči i o modalitetima medijske podrške u procesu praćenja primene ZUP-a i redovnom informisanju građana o svim novinama koje donosi ovaj zakon, a koji treba značajno da unapredi dobru upravu u Srbiji. Radionicu će voditi predstavnice Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Biljana Petković i Divna Vidaković.

Radionica će se održati, u sredu, 15. juna 2016. godine, od 10:30 do 12:00 časova, u Palati Srbija, istočni ulaz, sala 129.

Molimo Vas da svoje učešće na radionici potvrdite najkasnije do utorka, 14. juna 2016. godine  do 12 časova na e-mail: monika.maric@cep.org.rs tel: 060 47 90 391, sa naznakom „Prijava za učešće na radionicu u Beogradu“.