Branko Ružić preuzeo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave od Ane Brnabić

Novi ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić preuzeo je danas resor od dosadašnje ministarke i nove predsednice vlade, Ane Brnabić. Premijerka je Ružiću predala izveštaj o stanju šta je urađeno u prethodnih 10 meseci, upoznala ga organizacijom i stanjem u resoru, kao i sa postavljenim ciljevima i budućim obavezama.

 

Primopredaja dužnosti je, kako kaže, veoma bitna jer to osigurava kontinuitet da građani i privreda ne gube nijedan dan, već da ministar odmah preuzme dužnost i počne da radi.

„Važno je novom ministru reći šta je urađeno, šta je u toku i šta je pripremljeno za budućnost. Onda svaki ministar odluči o svojim prioritetima u skladu sa strateškim pravcem države“, rekla je Brnabić nakon primopredaje dužnosti.

Ružić je obećao da će predano raditi i nastaviti istom dinamikom.

„Pokušaćemo da budemo bolji, što će biti veoma teško“, rekao je Ružić i dodao da mu kao ministru ostaje da nastavi na projektima, zakonskim predlozima i aktivnostima koje su rađene u prethodnom periodu.

„Upoznat sam sa izveštajem šta je urađeno i moram reći da je to impozantan broj i projekata i zakonskih predloga koji su pripremljeni. Očekujem da ćemo nastaviti istom dinamikom“, rekao je Ružić.