Brnabić i Njegođiš o uspostavljanju Nacionalne akademije za stručno usavršavanje

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave (MDULS) Ana Brnabić danas je razgovarala sa ambasadorom Republike Poljske u Srbiji, Tomašem Njegođiš (Tomasz Niegodzisz) o aktivnostima Ministarstva u vezi sa uspostavljanjem Nacionalne akademije, kao krovne obrazovne institucije za stručno usavršavanje zaposlenih u javnoj upravi.

 

„Akademija će imati ključnu ulogu u planiranju i izboru kadrova, sistemu nagrađivanja i karijernog napredovanja, obukama zaposlenih i integrisanjem pojedinca u tim, kao i integraciji timova u institucije javne uprave“, navela je ministarka Brnabić. Ona je dodala da je Ministarstvo zainteresovano sa saradnju sa Poljskom, kao primerom dobre prakse u stvaranju moderne i efikasne institucije.

Ministarka Brnabić je istakla da je Nacrt zakona o Nacionalnoj akademiji za stručno usavršavanje u javnoj upravi, jedan od prvih zakona koji će nakon formiranja nove Vlade Srbije biti dostavljen na usvajanje, pre nego što bude poslat Skupštini Srbije.

„Aktivno pratimo proces donošenja Zakona o Nacionalnoj akademiji za stručno usavršavanje u javnoj upravi i Poljska je veoma zainteresovana za uspostavljanje saradnje, razmenu iskustava i jačanje kapaciteta ove institucije u Srbiji“, naveo je ambasador Njegođiš. Ministarka i ambasador su se saglasili da bi bilo dobro da se organizuje poseta Poljskoj.