Minitarstvu državne uprave i lokalne samouprave oktobarsko priznanje opštine Vlasotince

Državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Čedomir Rakić primio je juče u ime Ministarstva priznanje „Diploma 10. oktobar“, koju opština Vlasotince dodeljuje povodom obeležavanja Dana osloboljenja Vlasotinca i okoline.

Ministarstvo je ovu oktobarsku nagradu opštine Vlasotivce za 2021. godinu dobilo za izuzetno zalaganje u razvijanju e-serisa za efikasno pružanje uspuga građanima.

Tim povodom državni sekretar Rakić poručio je će Ministarstvo i ubuduće podržavati svaki projekat opštine, ali i drugih JLS u Srbiji, koji imaju za cilj modernizaciju, a pre svega bolje usluve života građana.

On je dodao da je zajedničko zalaganje države i lokalne samouprave, posebno u vreme kada još uvek traje Kovid 19 pandemija, izuzetno važno, jer nijedan građanin Srbije ne sme ostati zaboravljen niti izostavljen iz procesa zaštite od bolesti. Zato su MDULS i opština Vlasotince zajednički uložili u rekonstrukciju ambulante u Donjoj Lopušnji i pokazali da se i u ovakvim planinskim selima brine o boljim uslovima života ljudi.

Opština Vlasotince obeležava 10. oktobra Dan oslobođenja Vlasotinca i okoline, koji je ujedno i Dan opštine. Tim povodom juče je održana Svečana sednica SO Vlasotince za kojoj su pojedincima i institucijama uručena oktobarska priznanja za 2021. godinu.

Foto galerija – izvor opština Vlasotince