RUŽIĆ: APLIKACIJA OGLASNA TABLA ZA BOLJE INFORMISANJE SLUŽBENIKA O REFORMI JAVNE UPRAVE

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić potpisao je danas ugovore sa 10 gradova i opština, koji će u okviru pilot projekta početi da koriste aplikaciju „Oglasna tabla“, koju pokreće Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Aplikacija je namenjena za interno informisanje zaposlenih o reformi javne uprave i obaveštavanje o njihovim pravima, obavezama, kao i mogućnostima za usavršavanje i napredovanje.

Ugovore su potpisali Sombor, Zrenjanin, Kruševac, Kragujevac, Gradska opština Čukarica Beograd, Gradska opština Savski venac Beograd, Bačka Topola, Ub, Lebane, Gradska opština Palilula Niš.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić istakao je da je aplikacija “Oglasna tabla” kreirana za potrebe boljeg informisanja o reformi javne uprave, odnosno za unapređeniju komunikaciju između svih nivoa vlasti.

„Svesni da je komunikacija ključ za uspeh, zahtevao sam da se osmisli način da na jednom mestu zaposleni imaju sve informacije o svojim pravima i obavezama u okviru reforme javne uprave“, rekao je Ružić.

On je istakao da je ideja da se boljim informisanjem zaposlenih utiče na kvalitet usluge koju dobijaju građani.

Na „Oglasnoj tabli“ zaposleni imati priliku da dobiju informacije, kako iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, tako i iz svih institucija, koje su uključene u reformu. Od Nacionalne akademije za javnu upravu imaće informacije o obukama, od Službe za upravljanje kadorovima informacije o slobodnim radnim mestima, a od Kancelarije za informacione tehnologije i  elektronsku upravu o novim servisima.

„Istovremeno, imaćete i svoj lični kutak za vašu opštinu u kojoj ćete moći da distribuirate informacije koje su isključivo na lokalnom nivou – da li je to informacija o radnom vremenu, o novoj sistematizaciji, nekoj lokalnoj odluci i drugo“, rekao je ministar Ružić.

Ministar je rekao da će u naredne dve nedelje biti organizovane obuke za rad u aplikaciji, i to za administratore na lokalnom nivou i za zaposlene kao korisnike aplikacije.

Plan je da nakon pilot projekta u ovih 10 gradova i opština, aplikacija  bude dostupna u toku sledeće godine za sve zaposlene u javnoj upravi.