Sastanak ministra Ružića sa predstavnicima komunalne policije

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić danas je u prostorijama Ministarstva primio predstavnike Komunalne policije, kojima je izrazio veliku čast, poštovanje i zahvalnost za postupanje u kompleksnim situacijama u interesu građana.

Ukazujući na hrabar potez pripadnika Komunalne policije Igora Milosavljevića i Miloša Nikolića, koji su se zadesili na licu mesta tragičnog događaja u Rakovici, ministar Branko Ružić je istakao da je za rad Komunalne policije izuzetno značajna obučenost, spremnost i hrabrost ljudi koji su ovakav čin preduzeli i upravo je to dokaz opravdanosti postojanja Komunalne policije, iako se ona suštinski ne bavi suzbijanjem krivičnih dela. „Evidentno je vaše prisusto i delovanje u svakoj situaciji, što svakako pokazuju ispravnost odluke o formiranju Komunalne policije“, dodao je Ružić.

 

Takođe, on je istakao da će Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave još više napora i truda uložiti za pomoć u radu Komunalne policije, kroz izmene i dopune Zakona o lokalnoj samoupravi, čime je predviđeno da se komunalna policija ne vezuje isključivo za gradove, već i mogućnost neke šire organizacije na regionalnom nivou između više jedinica lokalne samouprave.

„Treba imati u vidu da je u 2016. godini bilo samo 56 žalbi građana na rad pripadnika Komunalne policije u gradu Beogradu, što je nivo statističke greške u odnosu na broj predmeta koji su obrađivani od strane Komunalne policije, a kojih je u 2016. godini u Beogradu bilo preko 200 hiljada“, rekao je ministar i dodao da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprae u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova sprovodi stručne obuke za Komunalne policajce, čime se ukazuje na veliku podršku i unapređenje rada pripadnika ove struke.

Ministar Ružić je na kraju naglasio da iskreno veruje da će i oni koji su resorno nadležni za ovakve slučajeve, zajedno sa predstavnicima grada Beograd uvažiti ovakve situacije i činjenice koje će podstaći da kroz mnogo užu i specifičniju vizuru sagledavamo rad i funkcionisanje Komunalne policije, koja je od velikog značaja za bezbednost građane naše zemlje.

Pored načelnika Komunalne policije grada Beograda Nikole Ristić,  sastanku su prisustvovali i podsekretar Sekretarijata za poslove Komunalne policije Darko Vujsić, šef Komunalne policije Darko Dujović, kao i i dva komunalna policajca Igor Milosavljević i Miloš Nikolić.