Државни секретар

Đorđe Dabić

Ђорђе Дабић

Државни секретар
Ђорђе Дабић

 

Државни секретар

 

Рођен и одрастао на Златибору. Основну и средњу школу завршио у Будви, након чега уписује Правни факултет Универзитета у Београду где стиче звање дипломирани правник.

 

Прва радна искуства стицао је у породичној фирми Студио ДЛД где је био задужен за правна питања и сарадњу са клијентима. За време студирања преко студентског програма провео је шест месеци у Њујорку где је усавршио енглески језик.

 

Након завршетка студија запошљава се у адвокатској канцеларији Манић у Београду где је завршио приправнички стаж.

 

Од 2016. године биран је на локалним изборима у два мандата за одборника СО Чајетина, на место шефа одборничке групе СНС.

 

На редовним парламентарним изборима 2020. године изабран је за народног посланика са листе Александар Вучић – за нашу децу, где је био члан Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу, Одбора за Косово и Метохију и Одбора за дијаспору и Србе у региону.

 

Од 2017. године власник приватне фирме која послује на више локација и која данас броји више десетина запослених.

 

Учесник на многобројним семинарима и конференцијама у земљи са акцентом на националну политику и стварање бољег привредног амбијента.

 

На место државног секретара у Министарству државне управе и локалне самоуправе именован је одлуком Владе Републике Србије у новембру 2022. године, а поново је постављен на ову функцију на седници Владе одржаној у мају 2024. године.
Члан Председништва СНС.

 

Ожењен, отац троје деце.

Skip to content