Državni sekretar

Đorđe Dabić

Đorđe Dabić

Državni sekretar
Đorđe Dabić

 

Državni sekretar

 

Rođen i odrastao na Zlatiboru. Osnovnu i srednju školu završio u Budvi, nakon čega upisuje Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu gde stiče zvanje diplomirani pravnik.

 

Prva radna iskustva sticao je u porodičnoj firmi Studio DLD gde je bio zadužen za pravna pitanja i saradnju sa klijentima. Za vreme studiranja preko studentskog programa proveo je šest meseci u Njujorku gde je usavršio engleski jezik.

 

Nakon završetka studija zapošljava se u advokatskoj kancelariji Manić u Beogradu gde je završio pripravnički staž.

 

Od 2016. godine biran je na lokalnim izborima u dva mandata za odbornika SO Čajetina, na mesto šefa odborničke grupe SNS.

 

Na redovnim parlamentarnim izborima 2020. godine izabran je za narodnog poslanika sa liste Aleksandar Vučić – za našu decu, gde je bio član Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu, Odbora za Kosovo i Metohiju i Odbora za dijasporu i Srbe u regionu.

 

Od 2017. godine vlasnik privatne firme koja posluje na više lokacija i koja danas broji više desetina zaposlenih.

 

Učesnik na mnogobrojnim seminarima i konferencijama u zemlji sa akcentom na nacionalnu politiku i stvaranje boljeg privrednog ambijenta.

 

Na mesto državnog sekretara u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave imenovan je odlukom Vlade Republike Srbije u novembru 2022. godine, a ponovo je postavljen na ovu funkciju na sednici Vlade održanoj u maju 2024. godine.
Član Predsedništva SNS.

 

Oženjen, otac troje dece.

Skip to content