Државни секретар

za sajt3

Маја Мачужић Пузић

Државни секретар
Маја Мачужић Пузић

 

Државни секретар

Рођена у Краљеву, где је стекла основно и средње образовање. На Економском факултету у Крагујевцу завршила је студије првог степена високог образовања, а дипломирала на Факултету за економију и инжењерски менаџмент у Новом Саду.

 

Вишегодишње радно искуство стицала је радећи за „OSCE Mission to Serbia“ у Београду на пословима спровођења изборних активности, пружања помоћи избеглим и расељеним лицима као и на интегрисању избеглих и расељених лица. Наставља пословну каријеру у предузећу „Тргомен – ПВ“ д.о.о. Краљево, где након извесног периода прелази у ЈКП „Чистоћа“ Краљево где је обављала задатке шефа инкасо службе, шефа комерцијалне службе и службеника за јавне набавке.

 

Од 2013. године прелази у привредно друштво „Електросрбија“ д.о.о. Краљево као стручни сарадник за план и анализу и службенк за јавне набавке у Огранку „Електродистрибуција Краљево“, након чега прелази у ЈП „ЕПС“ Београд на послове стручног сарадника за јавне набавке.

 

Кратак период 2012. године била је одборник Скупштине града Краљева на одборничкој листи Покренимо Краљево – Томислав Николић – СНС, НС, ПСС, УСС, одакле августа исте године бива изабрана за члана Градског већа града Краљева, ресорно задужена за област јавних набавки, управљања пројектима, регионалне и међународне сарадње, и на истој позицији остаје и у наредном мандату Градског већа града Краљева.

 

На ванредним парламентарним изборима априла 2016. године по први пут постаје народни посланик, а на редовним парламентарним изборима одржаним јуна 2020. године поново јој је потврђен посланички мандат. Изабрана је са изборне листе “Александар Вучић – за нашу децу”. Чланица је Српске напредне странке од оснивања, а од 2011. године потпредседница је Градског одбора СНС Краљево.

 

Учесница на више националних и међународних конгреса, студијских путовања и радионица на тему родне равноправности као и искустава у раду органа државне управе и локалне самоуправе. Служи се енглеским језиком.

 

На место Државног секретара Министарства државне управе и локалне самоуправе РС изабрана је 2021. године. На исти положај изабрана је у текућем мандату.

Skip to content