Državni sekretar

za sajt3

Maja Mačužić Puzić

Državni sekretar
Maja Mačužić Puzić

 

Državni sekretar

Rođena u Kraljevu, gde je stekla osnovno i srednje obrazovanje. Na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu završila je studije prvog stepena visokog obrazovanja, a diplomirala na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu.

 

Višegodišnje radno iskustvo sticala je radeći za „OSCE Mission to Serbia“ u Beogradu na poslovima sprovođenja izbornih aktivnosti, pružanja pomoći izbeglim i raseljenim licima kao i na integrisanju izbeglih i raseljenih lica. Nastavlja poslovnu karijeru u preduzeću „Trgomen – PV“ d.o.o. Kraljevo, gde nakon izvesnog perioda prelazi u JKP „Čistoća“ Kraljevo gde je obavljala zadatke šefa inkaso službe, šefa komercijalne službe i službenika za javne nabavke.

 

Od 2013. godine prelazi u privredno društvo „Elektrosrbija“ d.o.o. Kraljevo kao stručni saradnik za plan i analizu i službenk za javne nabavke u Ogranku „Elektrodistribucija Kraljevo“, nakon čega prelazi u JP „EPS“ Beograd na poslove stručnog saradnika za javne nabavke.

 

Kratak period 2012. godine bila je odbornik Skupštine grada Kraljeva na odborničkoj listi Pokrenimo Kraljevo – Tomislav Nikolić – SNS, NS, PSS, USS, odakle avgusta iste godine biva izabrana za člana Gradskog veća grada Kraljeva, resorno zadužena za oblast javnih nabavki, upravljanja projektima, regionalne i međunarodne saradnje, i na istoj poziciji ostaje i u narednom mandatu Gradskog veća grada Kraljeva.

 

Na vanrednim parlamentarnim izborima aprila 2016. godine po prvi put postaje narodni poslanik, a na redovnim parlamentarnim izborima održanim juna 2020. godine ponovo joj je potvrđen poslanički mandat. Izabrana je sa izborne liste “Aleksandar Vučić – za našu decu”. Članica je Srpske napredne stranke od osnivanja, a od 2011. godine potpredsednica je Gradskog odbora SNS Kraljevo.

 

Učesnica na više nacionalnih i međunarodnih kongresa, studijskih putovanja i radionica na temu rodne ravnopravnosti kao i iskustava u radu organa državne uprave i lokalne samouprave. Služi se engleskim jezikom.

 

Na mesto Državnog sekretara Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave RS izabrana je 2021. godine. Na isti položaj izabrana je u tekućem mandatu.

Skip to content