Државни секретар

cedomir-rakic

Чедомир Ракић

Државни секретар
Чедомир Ракић

 

Државни секретар

 

Рођен у Алексинцу, где је завршио Основну школу и гимназију. Дипломирао је на Економском факултету на Универзитету у Нишу, смер маркетинг и стекао звање дипломиранираног економисте.

 

Прва радна искуства стиче у привредном сектору, био је запослен од 2006. до 2012. године у приватној фирми, прво на пословима организације производње, а потом комерцијале и финансија.

 

Од јула 2012. до марта 2021. године обављао је функцију заменика председника Општине Алексинац, где је био биран у три мандата на локалним изборима 2012.,2016. и 2020. године. У сва три мандата активно је учествовао на јачању привредног амбијента   општине Алексинац и довођењу  великих привредних субјеката. Био је и стални члан Радних група у изради стратешких и развојних планова општине Алексинац. Као заменик председника општине, обављао је функцију и заменика Штаба за ванредне ситуације на територији општине Алексинац. Био је и председник Локалног савета за безбедност саобраћаја од 2015. до 2021. године, као и члан Савета за здравље од 2016. до 2019. године.

 

Похађао је више домаћих и страних семинара из области маркетинга и јавног наступа и учествовао на више привредних скупова.

 

Године 2019. завршио је програм иновације знања – програм сталног усавршавања из Основне обуке из медијације на Факултету политичких наука, Универзитета у Београду.

 

У протеклом мандату именован је за државног секретара Министарства државне управе и локалне самоуправе, а на исто место постављен је поново у текућем мандату.

 

Говори енглески језик.

 

Ожењен супругом Милицом са којом има троје деце.

Skip to content