Državni sekretar

cedomir-rakic

Čedomir Rakić

Državni sekretar
Čedomir Rakić

 

Državni sekretar

 

Rođen u Aleksincu, gde je završio Osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu na Univerzitetu u Nišu, smer marketing i stekao zvanje diplomiraniranog ekonomiste.

 

Prva radna iskustva stiče u privrednom sektoru, bio je zaposlen od 2006. do 2012. godine u privatnoj firmi, prvo na poslovima organizacije proizvodnje, a potom komercijale i finansija.

 

Od jula 2012. do marta 2021. godine obavljao je funkciju zamenika predsednika Opštine Aleksinac, gde je bio biran u tri mandata na lokalnim izborima 2012.,2016. i 2020. godine. U sva tri mandata aktivno je učestvovao na jačanju privrednog ambijenta   opštine Aleksinac i dovođenju  velikih privrednih subjekata. Bio je i stalni član Radnih grupa u izradi strateških i razvojnih planova opštine Aleksinac. Kao zamenik predsednika opštine, obavljao je funkciju i zamenika Štaba za vanredne situacije na teritoriji opštine Aleksinac. Bio je i predsednik Lokalnog saveta za bezbednost saobraćaja od 2015. do 2021. godine, kao i član Saveta za zdravlje od 2016. do 2019. godine.

 

Pohađao je više domaćih i stranih seminara iz oblasti marketinga i javnog nastupa i učestvovao na više privrednih skupova.

 

Godine 2019. završio je program inovacije znanja – program stalnog usavršavanja iz Osnovne obuke iz medijacije na Fakultetu političkih nauka, Univerziteta u Beogradu.

 

U proteklom mandatu imenovan je za državnog sekretara Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, a na isto mesto postavljen je ponovo u tekućem mandatu.

 

Govori engleski jezik.

 

Oženjen suprugom Milicom sa kojom ima troje dece.

Skip to content