ГРАДСКА ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА (НИШ) ЧУВАР ДУХА СТАРОГ НИША

Министарство државне управе и локалне самоуправе наставља промоцију јединица локалне самоуправе широм Србије кроз пројекат „Српска слагалица“ (Serbian Puzzle), у ком градови и општине имају прилику да се представе на недељном нивоу кроз неколико различитих тема (историја, култура, инвестиције, гастрономија…).

Током ове седмице у „Српској слагалици“ биће представљена нишка Градска општина Палилула. Најзначајнија културна манифестација на територији општине је традиционално „Палилулско вече“ која на најбољи начин чува од заборава дух старог Ниша. Разноврсна туристичка понуда и значајне могућности инвестирања чине нишку Палилулу врло атрактивном локацијом.

Овај крај има изванредан потенцијал за развој пољопривреде и органске производње хране, а на Палилули је рођен и Атанасије Петровић – Учитељ Таса, један од најпознатијих нишких просветара. Посетом сајту www.serbianpuzzle.rs сазнаћете више и о згради општинске управе Палилула, као и рецепту за прави гастрономски бисер – свињске буткице у сафту.Skip to content