GRADSKA OPŠTINA PALILULA (NIŠ) ČUVAR DUHA STAROG NIŠA

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave nastavlja promociju jedinica lokalne samouprave širom Srbije kroz projekat „Srpska slagalica“ (Serbian Puzzle), u kom gradovi i opštine imaju priliku da se predstave na nedeljnom nivou kroz nekoliko različitih tema (istorija, kultura, investicije, gastronomija…).

Tokom ove sedmice u „Srpskoj slagalici“ biće predstavljena niška Gradska opština Palilula. Najznačajnija kulturna manifestacija na teritoriji opštine je tradicionalno „Palilulsko veče“ koja na najbolji način čuva od zaborava duh starog Niša. Raznovrsna turistička ponuda i značajne mogućnosti investiranja čine nišku Palilulu vrlo atraktivnom lokacijom.

Ovaj kraj ima izvanredan potencijal za razvoj poljoprivrede i organske proizvodnje hrane, a na Paliluli je rođen i Atanasije Petrović – Učitelj Tasa, jedan od najpoznatijih niških prosvetara. Posetom sajtu www.serbianpuzzle.rs saznaćete više i o zgradi opštinske uprave Palilula, kao i receptu za pravi gastronomski biser – svinjske butkice u saftu.Skip to content