ОБАВЕШТЕЊЕ – ШКОЛОВАЊЕ У КОРЕЈИ

Подсећамо вас да КДИ Школа за јавне политике и управу из Кореје обезбеђује потпуне и делимичне стипендије за кандидате из Србије за упис током пролећа 2017. године. Понуђено је укупно пет програма и то три за мастер студије из области јавних политика, развојне политике и јавне управе и два програма за докторске студије из јавних политика и развојне политике.

КДИ Школа је основана као образовна институција Корејског развојног института, најзначајнијег корејског института за економска и друштвена истраживања у последњих 40 година. КДИ Школа омогућава специфична знања комбинујући важеће академске теорије са свеобухватним и иновативним практичним истраживањима, као подршка националној визији и кључним политикама.

Сва предавања се спроводе на енглеском језику, а сваке године КДИ Школа прима студенте из преко 70 земаља, а око 70% њих долазе из јавног сектора. Важно је напоменути да је КДИ Школа друга школа ван Сједињених држава која је добила сертификацију реномиране америчке школе за јавне политике, јавне послове и администрацију (НАСПАА).

Конкурс траје до 25. октобра 2016. и ово је могућност коју би примарно запослени у јавној управи могли да искористе у циљу стицања нових знања и вештина потребних за ефикасно обављање посла, што је један од кључних предуслова за модернизацију јавне управе.

Више података о условима конкурса можете пронаћи на адреси http://admissions.kdischool.ac.kr/Skip to content