OBAVEŠTENJE – ŠKOLOVANJE U KOREJI

Podsećamo vas da KDI Škola za javne politike i upravu iz Koreje obezbeđuje potpune i delimične stipendije za kandidate iz Srbije za upis tokom proleća 2017. godine. Ponuđeno je ukupno pet programa i to tri za master studije iz oblasti javnih politika, razvojne politike i javne uprave i dva programa za doktorske studije iz javnih politika i razvojne politike.

KDI Škola je osnovana kao obrazovna institucija Korejskog razvojnog instituta, najznačajnijeg korejskog instituta za ekonomska i društvena istraživanja u poslednjih 40 godina. KDI Škola omogućava specifična znanja kombinujući važeće akademske teorije sa sveobuhvatnim i inovativnim praktičnim istraživanjima, kao podrška nacionalnoj viziji i ključnim politikama.

Sva predavanja se sprovode na engleskom jeziku, a svake godine KDI Škola prima studente iz preko 70 zemalja, a oko 70% njih dolaze iz javnog sektora. Važno je napomenuti da je KDI Škola druga škola van Sjedinjenih država koja je dobila sertifikaciju renomirane američke škole za javne politike, javne poslove i administraciju (NASPAA).

Konkurs traje do 25. oktobra 2016. i ovo je mogućnost koju bi primarno zaposleni u javnoj upravi mogli da iskoriste u cilju sticanja novih znanja i veština potrebnih za efikasno obavljanje posla, što je jedan od ključnih preduslova za modernizaciju javne uprave.

Više podataka o uslovima konkursa možete pronaći na adresi http://admissions.kdischool.ac.kr/Skip to content