Позив ОЦД за учешће на конференцији Партнерство за отворену управу у Републици Србији – Отвореност у служби поверења

Са задовољством Вас обавештавамо да се у оквиру међународне иницијативе Партнерство за отворену управу – ПОУ (енг. Open Government Parntership – ОGP) која је успостављена ради подршке владама у циљу унапређења транспарентности, одговорности власти, борбе против корупције, оснаживања грађана и учешћа јавности, као и коришћења нових технологија ради унапређења управљања и услуга, од 11-17. марта 2019. године одржава Недеља Партнерства за отворену управу – глобална акција у циљу промовисања отворености управе, подстицања инклузије и унапређења управљања кроз сарадњу између влада и грађана.

Током Недеље Партнерства за отворену управу биће одржано више догађаја посвећених укључивању локалних самоуправа у ову иницијативу. Као завршни догађај у оквиру ове недеље, Министарство државне управе и локалне самоуправе, у сарадњи са Мисијом ОЕБС у Србији, организује Конференцију Партнерство за отворену управуотвореност у служби поверења, која ће се одржати у петак, 15. марта 2019. године у хотелу “Хајат“, Милентија Поповића 5, Нови Београд.

С обзиром на то да је ове године циљ да се у иницијативу Партнерство за отворену управу укључе нови партнери, сврха Конференције јесте промовисање иницијативе Партнерство за отворену управу у циљу укључивања јединица локалне самоуправе, представљање Акционог плана на републичком нивоу, модела акционог плана за локални ниво, као и активности различитих државних институција, локалних самоуправа, цивилног друштва, ИТ и пословне заједнице у циљу унапређења транспарентности, учешћа јавности, јавне одговорности и коришћења нових технологија као инструмента за унапређење ових вредности.

Овим путем позивамо представнике организација цивилног друштва да присуствују Конференцији. Заинтересоване организације цивилног друштва могу послати своје пријаве за учешће на e-mail адресу danilo.rodic@civilnodrustvo.gov.rs , најкасније до  среде, 13. марта 2019. године до краја радног времена.

Преузмите:Skip to content