Poziv OCD za učešće na konferenciji Partnerstvo za otvorenu upravu u Republici Srbiji – Otvorenost u službi poverenja

Sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da se u okviru međunarodne inicijative Partnerstvo za otvorenu upravu – POU (eng. Open Government Parntership – OGP) koja je uspostavljena radi podrške vladama u cilju unapređenja transparentnosti, odgovornosti vlasti, borbe protiv korupcije, osnaživanja građana i učešća javnosti, kao i korišćenja novih tehnologija radi unapređenja upravljanja i usluga, od 11-17. marta 2019. godine održava Nedelja Partnerstva za otvorenu upravu – globalna akcija u cilju promovisanja otvorenosti uprave, podsticanja inkluzije i unapređenja upravljanja kroz saradnju između vlada i građana.

Tokom Nedelje Partnerstva za otvorenu upravu biće održano više događaja posvećenih uključivanju lokalnih samouprava u ovu inicijativu. Kao završni događaj u okviru ove nedelje, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, u saradnji sa Misijom OEBS u Srbiji, organizuje Konferenciju Partnerstvo za otvorenu upravuotvorenost u službi poverenja, koja će se održati u petak, 15. marta 2019. godine u hotelu “Hajat“, Milentija Popovića 5, Novi Beograd.

S obzirom na to da je ove godine cilj da se u inicijativu Partnerstvo za otvorenu upravu uključe novi partneri, svrha Konferencije jeste promovisanje inicijative Partnerstvo za otvorenu upravu u cilju uključivanja jedinica lokalne samouprave, predstavljanje Akcionog plana na republičkom nivou, modela akcionog plana za lokalni nivo, kao i aktivnosti različitih državnih institucija, lokalnih samouprava, civilnog društva, IT i poslovne zajednice u cilju unapređenja transparentnosti, učešća javnosti, javne odgovornosti i korišćenja novih tehnologija kao instrumenta za unapređenje ovih vrednosti.

Ovim putem pozivamo predstavnike organizacija civilnog društva da prisustvuju Konferenciji. Zainteresovane organizacije civilnog društva mogu poslati svoje prijave za učešće na e-mail adresu danilo.rodic@civilnodrustvo.gov.rs , najkasnije do  srede, 13. marta 2019. godine do kraja radnog vremena.

Preuzmite:Skip to content