Бошњак: До 28.12. све матичне књиге да се пребаце у електронски облик

Државни секретар МДУЛС Иван Бошњак састао се данас са начелницима градске и општинске управе и овлашћеним радницима ИКТ у вези са обавезом да се матичне књиге препишу у електронски облик.

„Евиденција коју водимо у матичним књигама једна је од кључних евиденција коју води Србија“, рекао је Бошњак и нагласио да ће електронизација ових података донети и професинално и лично задовољство свих запослених јер се тиме омогућава боља држава, потхрањеност података на најмодернији начин и доступност њима било где у свету. „До 28. децембра дужни смо да финализујемо овај процес и да паралелно са тим вођење матичних књига централизујемо“, нагласио је он.

Тим поводом начелницима се обратила и помоћник министра Наталија Павловић Шиниковић која је додала да Министарство овим и другим активностима чини све да омогући бољи рад запосленима и бољи живот грађанима.

„Донети су многи закони у том правцу, међу којима истичем Закон о општем управном поступку који је у средиште ставио кориснике услуга и појачао комуникацију државних органа“, рекла је она и додала да ће томе значајно допринети и Закон о матичним књигама.Skip to content