Бошњак: После седам година застоја, поново састанак међувладине комисије Србије и Румуније

Државни секретар Иван Бошњак, који је и копредседавајући Међувладином мешовитом комисијом Србије и Румуније, одржао је у Зрењанину припремни састанак поводом одржавања седнице тог тела. „После седам година застоја, до краја године биће одржан састанак Комисије две земље, формиране средином прошле деценије“, рекао је он.

Пријатељство две земље и два народа је традиционално и стабилно, али увек постоји потреба разматрања питања која се тичу положаја како Срба у Румунији, тако и Румуна у Србији“, казао је Бошњак напомињући да се то односи на питања културе, образовања, неговања националног идентитета и верска питања.

Састанак је закључио Иван Бошњак поруком да је овакве радне састанке потребно чешће одржавати јер се само кроз активно учешће у дијалогу могу решавати нагомилани проблеми.

Састанку су присуствовали представници Срба из Румуније, начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуровић, представници Покрајинске Владе, Министарства спољних послова, Канцеларије за људска и мањинска права, Министарства државне управе и локалне самоуправе, као и бројни представници медија.Skip to content