Bošnjak: Posle sedam godina zastoja, ponovo sastanak međuvladine komisije Srbije i Rumunije

Državni sekretar Ivan Bošnjak, koji je i kopredsedavajući Međuvladinom mešovitom komisijom Srbije i Rumunije, održao je u Zrenjaninu pripremni sastanak povodom održavanja sednice tog tela. „Posle sedam godina zastoja, do kraja godine biće održan sastanak Komisije dve zemlje, formirane sredinom prošle decenije“, rekao je on.

Prijateljstvo dve zemlje i dva naroda je tradicionalno i stabilno, ali uvek postoji potreba razmatranja pitanja koja se tiču položaja kako Srba u Rumuniji, tako i Rumuna u Srbiji“, kazao je Bošnjak napominjući da se to odnosi na pitanja kulture, obrazovanja, negovanja nacionalnog identiteta i verska pitanja.

Sastanak je zaključio Ivan Bošnjak porukom da je ovakve radne sastanke potrebno češće održavati jer se samo kroz aktivno učešće u dijalogu mogu rešavati nagomilani problemi.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Srba iz Rumunije, načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurović, predstavnici Pokrajinske Vlade, Ministarstva spoljnih poslova, Kancelarije za ljudska i manjinska prava, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, kao i brojni predstavnici medija.Skip to content