Брнабић у Бајиној Башти: Изузетно ми је важно да добро обављам посао, зато ћу пуно посећивати ЈЛС

Министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић посетила је данас Бајину Башту како би разговарала са председником општине Радомиром Филиповићем и посетила место недавног одрона.

„Овде су проблеми настали на локалним путевима, за које не иде новац из републичког, већ из локалног буџета“, објаснила је министарка и додала да је, из разговора са председником општине, сазнала да да је у тој општини тешка и превенција јер чим се терен рашчисти, мреже путева успоставе, догоде се клизишта и бујице, па мора да се ради реконструкција свега тога.

„Јако је специфичан овај крај, а са друге стране, видела сам пуно фантастичних ствари. Рецимо, сјајан предузетнички дух, крај који много доприноси привреди јер има и малине, купине, боровнице, рибњаке“, рекла је Брнабић и нагласила да је од изузетне важности да се мештанима омогући да несметано раде и да могу да допреме своје производе до добављача.

Брнабић је такође истакла да је она дошла да посети општину и пренесе мештанима да влада брине и да се на решавању њихових проблема ради. „Изузетно ми је важно да добро обављам свој посао, да посећујем локалне самоуправе и то ће бити највећи део мог посла – да видим како се живи на локалу, разговарам са мештанима. Тако можемо заједно да одређујемо приоритете, што важи и за рационализацију локалне самоуправе и буџете“, закључила је она.

Председник општине Бајина Башта Радомир Филиповић захвалио се министарки што је дошла у недељу, и то дан након њиховог телефонског разговора, да обиђе радове и сагледа ситуацију, а како је рекао, прошла је са општинским властима и већи део пута који је уништен. „Наш највећи проблем је да завршимо санацију, како да функционише саобраћај ка школи, локални пут. Ако не заштитимо саобраћајнице, долазиће до проблема. Општина ће морати за који дан да уради и други ребаланс буџета за ову годину, да бисмо исплатили оно што смо санирали“, рекао је он и изразио наду да наредне падавине неће довести до даљих уништења.Skip to content