Brnabić u Bajinoj Bašti: Izuzetno mi je važno da dobro obavljam posao, zato ću puno posećivati JLS

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić posetila je danas Bajinu Baštu kako bi razgovarala sa predsednikom opštine Radomirom Filipovićem i posetila mesto nedavnog odrona.

„Ovde su problemi nastali na lokalnim putevima, za koje ne ide novac iz republičkog, već iz lokalnog budžeta“, objasnila je ministarka i dodala da je, iz razgovora sa predsednikom opštine, saznala da da je u toj opštini teška i prevencija jer čim se teren raščisti, mreže puteva uspostave, dogode se klizišta i bujice, pa mora da se radi rekonstrukcija svega toga.

„Jako je specifičan ovaj kraj, a sa druge strane, videla sam puno fantastičnih stvari. Recimo, sjajan preduzetnički duh, kraj koji mnogo doprinosi privredi jer ima i maline, kupine, borovnice, ribnjake“, rekla je Brnabić i naglasila da je od izuzetne važnosti da se meštanima omogući da nesmetano rade i da mogu da dopreme svoje proizvode do dobavljača.

Brnabić je takođe istakla da je ona došla da poseti opštinu i prenese meštanima da vlada brine i da se na rešavanju njihovih problema radi. „Izuzetno mi je važno da dobro obavljam svoj posao, da posećujem lokalne samouprave i to će biti najveći deo mog posla – da vidim kako se živi na lokalu, razgovaram sa meštanima. Tako možemo zajedno da određujemo prioritete, što važi i za racionalizaciju lokalne samouprave i budžete“, zaključila je ona.

Predsednik opštine Bajina Bašta Radomir Filipović zahvalio se ministarki što je došla u nedelju, i to dan nakon njihovog telefonskog razgovora, da obiđe radove i sagleda situaciju, a kako je rekao, prošla je sa opštinskim vlastima i veći deo puta koji je uništen. „Naš najveći problem je da završimo sanaciju, kako da funkcioniše saobraćaj ka školi, lokalni put. Ako ne zaštitimo saobraćajnice, dolaziće do problema. Opština će morati za koji dan da uradi i drugi rebalans budžeta za ovu godinu, da bismo isplatili ono što smo sanirali“, rekao je on i izrazio nadu da naredne padavine neće dovesti do daljih uništenja.Skip to content