Државна секретарка МДУЛС Маја Мачужић Пузић у посети Ужицу

Државна секретарка МДУЛС Маја Мачужић Пузић посетила је данас Ужице, где је са председницима општина и начелницима штабова за ванредне ситуације Златиборског управног округа разговарала о превентивном деловању и заједничком приступу у спречавању катастрофалних последица изазваних елементарним непогодама.

„МДУЛС има могућност да преко буџетског фонда пружи логистичку и финансијску подршку пројектима из области смањења ризика од катастрофа и надам се да ће оваквих пројеката бити што више како бисмо осигурали безбедност наших грађана“, истакла је државна секретарка МДУЛС.

Она је нагласила да је из Златиборског управног округа ове године једино град Ужице поднео пројекат по том циљу и позвала и остале ЈЛС да већ сада почну са припремом пројеката за наредну годину који могу превентивно да утичу да се спрече све елементарне непогоде.

„Ми смо овде данас са заједничким циљем и покушавамо заједно да делујемо, али ви сте ти који морате да иницирате решавање одређених проблема“, поручила је Мачужић Пузић.

Државна секретарка се осврнула и на вакцинацију становништва, напоменувши да је у Златиборском управном округу имунизација грађана прилично добро организована, али да увек могу да рачунају на помоћ и подршку МДУЛС у овом процесу.

Састанку су присуствовали и градоначелник Ужица др Јелена Раковић Радивојевић, начелник Републичког штаба за ванредне ситуације Лука Чаушић, као и начелник Златиборског управног округа Бобан Перишић.

Данашња посета Ужицу државне секретарке Маје Мачужић Пузић још једна је у низу планираних посета јединицама локалне самоуправе у земљи, које имају за циљ идентификовање проблема са којима се ЈЛС суочавају, пружање подршке и проналажење механизама и начина на које МДУЛС може да помогне.Skip to content