Državna sekretarka MDULS Maja Mačužić Puzić u poseti Užicu

Državna sekretarka MDULS Maja Mačužić Puzić posetila je danas Užice, gde je sa predsednicima opština i načelnicima štabova za vanredne situacije Zlatiborskog upravnog okruga razgovarala o preventivnom delovanju i zajedničkom pristupu u sprečavanju katastrofalnih posledica izazvanih elementarnim nepogodama.

„MDULS ima mogućnost da preko budžetskog fonda pruži logističku i finansijsku podršku projektima iz oblasti smanjenja rizika od katastrofa i nadam se da će ovakvih projekata biti što više kako bismo osigurali bezbednost naših građana“, istakla je državna sekretarka MDULS.

Ona je naglasila da je iz Zlatiborskog upravnog okruga ove godine jedino grad Užice podneo projekat po tom cilju i pozvala i ostale JLS da već sada počnu sa pripremom projekata za narednu godinu koji mogu preventivno da utiču da se spreče sve elementarne nepogode.

„Mi smo ovde danas sa zajedničkim ciljem i pokušavamo zajedno da delujemo, ali vi ste ti koji morate da inicirate rešavanje određenih problema“, poručila je Mačužić Puzić.

Državna sekretarka se osvrnula i na vakcinaciju stanovništva, napomenuvši da je u Zlatiborskom upravnom okrugu imunizacija građana prilično dobro organizovana, ali da uvek mogu da računaju na pomoć i podršku MDULS u ovom procesu.

Sastanku su prisustvovali i gradonačelnik Užica dr Jelena Raković Radivojević, načelnik Republičkog štaba za vanredne situacije Luka Čaušić, kao i načelnik Zlatiborskog upravnog okruga Boban Perišić.

Današnja poseta Užicu državne sekretarke Maje Mačužić Puzić još jedna je u nizu planiranih poseta jedinicama lokalne samouprave u zemlji, koje imaju za cilj identifikovanje problema sa kojima se JLS suočavaju, pružanje podrške i pronalaženje mehanizama i načina na koje MDULS može da pomogne.Skip to content