Јужнобачки управни округ одличан пример споне између јединица локалне самоуправе и државе

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић боравио је данас у Новом Саду где је одржао састанак са градоначелником Миланом Ђурићем и начелником Јужнобачког управног округа Миланом Новаковићем. На састанку је било речи о добрим примерима праксе функционисања Новог Сада и пројектима који су у фази реализације, о функционисању инспекцијских служби, као и о увођењу најновнијег државног софтверског решења eПисарница. 

Том приликом министар je градској управи уручиo лаптоп рачунаре као вид подршке развоју и функционисању електронске управе у Новом Саду. 

Мартиновић је истакао да је успостављање eПисарнице велико достигнуће и одличан пројекат који држава спроводи, те да су од 1. септембра њоме умрежени сви органи јавне управе, што значи да ће послови администрације, али и инспекцијских служби, бити транспарентнији. Додао је да је увођење овог софтвера велики корак напред у дигитализацији наше свеукупне државне управе и подсетио да тренутно имамо више од два милиона такозваних еГрађана.  

Говорећи о проблему недовољног број инспектора и њихових зарада, министар је изразио уверење да ће они бити превазиђени израдом Нацрта закона о изменама и допунама Закона о инспекцијском надзору, на којем МДУЛС и друга министарства интензивно раде. 

Мартиновић је нагласио да је Нови Сад, поред Београда, пример целокупног просперитета који је Србија забележила у протеклих 10 година, пре свега, захваљујући мудрој политици коју спроводи председник Републике Александар Вучић. 

Током боравка у Новом Саду, министар је обишао и зграду Јужнобачког управног округа где је разговарао са представницима округа, те је као вид подршке бржем и квалитетнијем раду донирао лаптоп рачунаре. 

„Јужнобачки управни округ је заиста један од најефикаснијих округа, са врло агилним начелником, који је посвећен свим актуелним темама од значаја за грађане градова и општина на територији целог округа. Имајући у виду начин на који функционише, могу да кажем да Јужнобачки управни округ представља најбољи пример округа као добре споне између јединица локалне самоуправе и државе“, закључио је Мартиновић. 

Фото галерија – извор МДУЛСSkip to content