Касаловић: Управу мењамо најпре због грађана, Сремска Митровица добар пример

Државни секретар Зоран Касаловић посетио је данас општинску управу у Сремској Митровици која је од данас омогућила грађанима плаћање услуга платном картицом.

Државни секретар Касаловић је оценио да је ова могућност корак даље у ефикасном пружању услуга грађанима. „Од данас ће Митровчани моћи на једном месту, да се определе за услугу, моментално је плате и добију решење. Неће више морати да иду до поште са уплатницом, па да се враћају да би наставили процес. Дакле – знатно скраћујемо време и штедимо новац наших грађана у пословању са управом. Овим доприносимо и промени негативне перцепције управе коју су грађани годинама имали – од бирократске управе до управе која подржава привредни и друштвени развој“, рекао је он.

Касаловић је похвалио Сремску Митровицу јер је једна од најразвијенијих електронских локалних управа у Србији – имају и еВртић, еБебу, Мој Предмет, Провера пореског дуга и још 40ак других електронских услуга функционише већ неко време.

Државни секретар је рекао да је циљ Министарства да све управе у Србији буду у стању да обезбеде овакав начин пружања услуга грађанима. „Ускоро ћемо расписати и јавни позив за Јединствено управно место и са скоро 50 милиона динара помоћи око 5 општина да развију сличне системе рада као што је у Митровици“ најавио је државни секретар.

Министарство државе управе и локалне самоуправе је подржало Сремску Митровицу у оквиру Фонда за локал и са 4.7 милиона динара помогло изградњу Трга инвеститора, рекао је Касаловић.Skip to content