Kasalović: Upravu menjamo najpre zbog građana, Sremska Mitrovica dobar primer

Državni sekretar Zoran Kasalović posetio je danas opštinsku upravu u Sremskoj Mitrovici koja je od danas omogućila građanima plaćanje usluga platnom karticom.

Državni sekretar Kasalović je ocenio da je ova mogućnost korak dalje u efikasnom pružanju usluga građanima. „Od danas će Mitrovčani moći na jednom mestu, da se opredele za uslugu, momentalno je plate i dobiju rešenje. Neće više morati da idu do pošte sa uplatnicom, pa da se vraćaju da bi nastavili proces. Dakle – znatno skraćujemo vreme i štedimo novac naših građana u poslovanju sa upravom. Ovim doprinosimo i promeni negativne percepcije uprave koju su građani godinama imali – od birokratske uprave do uprave koja podržava privredni i društveni razvoj“, rekao je on.

Kasalović je pohvalio Sremsku Mitrovicu jer je jedna od najrazvijenijih elektronskih lokalnih uprava u Srbiji – imaju i eVrtić, eBebu, Moj Predmet, Provera poreskog duga i još 40ak drugih elektronskih usluga funkcioniše već neko vreme.

Državni sekretar je rekao da je cilj Ministarstva da sve uprave u Srbiji budu u stanju da obezbede ovakav način pružanja usluga građanima. „Uskoro ćemo raspisati i javni poziv za Jedinstveno upravno mesto i sa skoro 50 miliona dinara pomoći oko 5 opština da razviju slične sisteme rada kao što je u Mitrovici“ najavio je državni sekretar.

Ministarstvo države uprave i lokalne samouprave je podržalo Sremsku Mitrovicu u okviru Fonda za lokal i sa 4.7 miliona dinara pomoglo izgradnju Trga investitora, rekao je Kasalović.Skip to content