Касаловић: Захвални француској на доприносу реформи јавне управе

Државни секретар Зоран Касаловић и помоћнице министра Јасмина Бенмансур и Сања Путник данас су разговарали са саветником у Влади Француске Аном Кастелнау која борави у Србији како би пренела искуства и знања у области јавно-службеничког система.

Касаловић се захвалио Кастелнау на посети и истакао да Србија изузетно цени допринос Француске реформи јавне администрације, посебно имајући у виду да подршка долази од државе са дугогодишњом традицијом у управљању људским ресурсима у јавној управи.

Реформа јавне управе је један од три главна критеријума за улазак Србије у Европску унију, но ипак наша главна водиља у њеној имплементацији је задовољство наших грађана услугама које пружамо“, истакао је државни секретар. У том циљу, Касаловић је истакао да је један од главних приоритета отвореност управе, као и да је ово Министарство поново добило признање најотвореније институције међу земљама Западног Балкана, према истраживању које је радила ЦРТА.

Изразивши наду да ће се потписивање Административног споразума уговорити до краја године, Касаловић је рекао да је он основ за даљу конкретизацију и операционализацију сарадње у наредном периоду, током које би се наставила размена искустава, трансфер знања и добре праксе, како би се реформа управе у Србији применила што адекватније.

Кастелнау ће посебан акценат своје посете дати положају високих државних службеника (регрутацији, компетенцијама, професионалном развоју…) и на иницијативу Министарства састаће се са представницима Службе за управљање кадровима и Националне академије јавне управе.Skip to content