Лесковац је добар пример синергије државе и локалне самоуправе

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић присуствовао је данас традиционалном народном сабору поводом обележавања празника Свете Петке Трнове у лесковачком селу Рударе. Уједно, министар је заједно са градоначелником Лесковца Гораном Цветановићем обишао и цркву манастира Рударе, посвећену преподобној мученици Параскеви – Светој Петки, као и руинирану зграду старог Конака, чији су делови додатно уништени у пожару.

Изразивши задовољство што се на данашњи велики хришћански празник налази у манастиру Рударе, Мартиновић је истакао да је црква Свете Петке једна од најстаријих у овом крају, те додао да је српски народ одржала вера.

Мартиновић је нагласио да је Лесковац центар Јабланичког округа и један од најважнијих градова на југу Србије, као и да је пример добре сарадње државе и локалне самоуправе, а управо је та синергија довела до тога да овај Град данас изгледа потпуно другачије у односу на 2012. годину.

„Друшвено-економски напредак државе и добробит свих грађана, без дискриминације, приоритет је целокупне Владе Србије, која је заједно са локалним самоуправама на југу земље уложила додатни труд и напор, захваљујући чему је овај крај претходних неколико година доживео процват, али, како каже и сам председник Републике Александар Вучић, потребно је још више улагати у развој градова и општина, пре свега, на југу и привлачити директне стране инвестиције“, навео је Мартиновић.

Министар је присуствовао и презентацији домаћих производа на штанду Ивице Здравковића, а обишао је и данас настављене радове на асфалтирању 20 километара пута у селу Стројковце, који су започети прошле године, а које је Влада Србије подржала са 400 милиона динара.

Приликом посете Лесковцу, Мартиновић је одржао састанак са градоначелником Гораном Цветановићем и његовим сарадницима, те Граду донирао лаптоп рачунаре за подстицај развоју и функционисању електронске управе. Такође, министар је обишао и Јединствено управно место у Лесковцу, у чије је успостављање МДУЛС уложило 6,5 милиона динара.

 

Фото галерија – извор МДУЛСSkip to content