Leskovac je dobar primer sinergije države i lokalne samouprave

Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović prisustvovao je danas tradicionalnom narodnom saboru povodom obeležavanja praznika Svete Petke Trnove u leskovačkom selu Rudare. Ujedno, ministar je zajedno sa gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem obišao i crkvu manastira Rudare, posvećenu prepodobnoj mučenici Paraskevi – Svetoj Petki, kao i ruiniranu zgradu starog Konaka, čiji su delovi dodatno uništeni u požaru.

Izrazivši zadovoljstvo što se na današnji veliki hrišćanski praznik nalazi u manastiru Rudare, Martinović je istakao da je crkva Svete Petke jedna od najstarijih u ovom kraju, te dodao da je srpski narod održala vera.

Martinović je naglasio da je Leskovac centar Jablaničkog okruga i jedan od najvažnijih gradova na jugu Srbije, kao i da je primer dobre saradnje države i lokalne samouprave, a upravo je ta sinergija dovela do toga da ovaj Grad danas izgleda potpuno drugačije u odnosu na 2012. godinu.

„Drušveno-ekonomski napredak države i dobrobit svih građana, bez diskriminacije, prioritet je celokupne Vlade Srbije, koja je zajedno sa lokalnim samoupravama na jugu zemlje uložila dodatni trud i napor, zahvaljujući čemu je ovaj kraj prethodnih nekoliko godina doživeo procvat, ali, kako kaže i sam predsednik Republike Aleksandar Vučić, potrebno je još više ulagati u razvoj gradova i opština, pre svega, na jugu i privlačiti direktne strane investicije“, naveo je Martinović.

Ministar je prisustvovao i prezentaciji domaćih proizvoda na štandu Ivice Zdravkovića, a obišao je i danas nastavljene radove na asfaltiranju 20 kilometara puta u selu Strojkovce, koji su započeti prošle godine, a koje je Vlada Srbije podržala sa 400 miliona dinara.

Prilikom posete Leskovcu, Martinović je održao sastanak sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem i njegovim saradnicima, te Gradu donirao laptop računare za podsticaj razvoju i funkcionisanju elektronske uprave. Takođe, ministar je obišao i Jedinstveno upravno mesto u Leskovcu, u čije je uspostavljanje MDULS uložilo 6,5 miliona dinara.

 

Foto galerija – izvor MDULSSkip to content