Мартиновић и Флесенкемпер о пројектима за унапређење рада локалних самоуправа

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић састао се данас са шефом мисије Савета Европе у Београду Тобиасом Флесенкемпером, са којим је разговарао о наставку сарадње Министарства и Савета Европе и заједничким пројектима за унапређење рада локалних самоуправа.

Саговорници су изразили задовољство резултатима друге фазе програма „Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи“ и размотрили потенцијалне будуће активности у овој области, којим би били обухваћени сви градови и општине у Србији.

Истакавши да је локална самоуправа најближа грађанима и прво место за остваривање многих њихових права и обавеза, Мартиновић је навео да би наставак сарадње по овом питању допринео даљем развоју људских ресурса на локалном нивоу и, последично, квалитетном задовољавању свакодневних потреба грађана.

Министар је додао да је едукација државних службеника и запослених у јединицама локалне самоуправе, коју спроводи Национална академија за јавну управу, посебно важна због синхронизованог деловања свих нивоа управе и успостављања стандарда услуга за све облике комуникације грађана са управом.

Мартиновић је Флесенкемпера упознао и са успехом који је Република Србија остварила у области дигитализације, нагласивши да је развојем електронске управе грађанима до данас уштеђено оквирно 350 милиона сати чекања.

С обзиром на то да ће наредне године бити обележено 20 година од пријема Србије у Савет Европе, на састанку је било речи и о активностима које би овим поводом могле бити организоване.

 

Фото галерија – извор МДУЛС

 Skip to content