Мартиновић: Мионица је пример домаћинског управљања општином, зрела да буде дигитализована

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић посетио је данас општину Мионица, чији ће развој ефикасног система јавне расвете Министарство државне управе и локалне самоуправе ове године помоћи средствима из фонда у оквиру Програма подршке развоју и функционисању система локалне самоуправе.

Мартиновић је овом приликом обишао општински услужни центар, као и скупштинску салу у којој су у току радови на увођењу система е-парламент, а чију је прву фазу реализације МДУЛС помогло са 3,3 милиона динара. Министар је изјавио да ће и друга фаза бити завршена током ове године чиме ће седнице скупштине општине бити покривене електронским системом.

„У претходном периоду обишао сам неколико општинских услужних центара и морам да нагласим да ми је овај у Мионици оставио најбољи утисак. Све изгледа импозантно, што показује да, иако мала општина, позиционирана у брдско планинским крајевима, Мионица је апсолутно зрела да буде дигитализована. То и јесте циљ Владе Србије, да сваки засеок наше државе, до краја 2025. године, буде покривен широкопојасним интернетом, што ће грађанима у великој мери олакшати живот“, нагласио је Мартиновић.

Истакавши да је Мионица пример домаћинског управљања општином, министар је похвалио председника општине.

„Мионица је добила значајна средства из Буџета Републике Србије захваљујући труду и раду њеног руководства, а са друге стране читав овај крај је толико задужио државу и српски народ, нарочито у Првом светском рату, да и те како имамо обавезу да помажемо људима овде. Такође и свим другим грађанима од Суботице до Врања, од Лознице до Зајечара и Неготина, да им унапредимо живот и омогућимо да заснују породице у својим родним крајевима, што и јесте политика председника Републике Александра Вучића и Владе Србије“, закључио је Мартиновић.

Мартиновић је истакао да је основна улога МДУЛС да буде спона између локалне самоуправе, Владе Србије и управних округа, као и то да је он, као ресорни министар, преузео обавезу да упозна и друге чланове Владе о актуелним проблемима на локалу, како би заједно пронашли могућа решења.

Након састанка са председником општине Мионица Бобаном Јанковићем, начелником Колубарског управног округа Милошем Милутиновићем и начелник општинске управе Бориславом Будалићем, Мартиновић је обишао родну кућу војводе Живојина Мишића у селу Стругаоник, као и пољопривредно газдинство Зорана Јоксимовића  у селу Рајковић.

 

Фото галерија – извор МДУЛС

 

 Skip to content