Мартиновић обишао локацију на којој се планира изградња нове Управне зграде у Владимирцима

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић обишао је данас монтажни објекат на чијем месту се планира изградња нове Управне зграде у Владимирцима.

Монтажни објекат који је коришћен за службене просторије општинске управе стар је више од 40 година и предвиђено је његово комплетно уклањање. Службеници који су овде радили исељени су пре више месеци и смештени у канцеларије у различитим зградама у Владимирцима.

„Стање овог монтажног објекта је заиста лоше. Због тренутне ситуације и недостатка простора, како ми је речено, управне службе раде на неколико локација и отежано је њихово деловање и рад, али и сналажење грађана. Општинска управа је стуб пословања сваке општине и требало би да јој се обезбеди пуна функционалност“, истакао је Мартиновић, додајући да је важно и да грађани имају пријатан амбијент у којем остварују своја права.

У циљу решавања проблема недостатка капацитета службених просторија, општина Владимирци конкурисала је ове године за средства Буџетског фонда Министарства државне управе и локалне самоуправе и то са пројектом изградње Управне зграде, а циљ је да у будућности општинска управа функционише „на једном месту и под истим кровом“.

„Министарство ће о расподели средстава ускоро донети одлуку и надам се да ћемо моћи да помогнемо, с обзиром да је буџет општине недовољан да финансира ову изградњу. Уговоре о додели средстава планирамо да потпишемо са представницима општина за десетак дана како би се што пре почело са реализацијом пројеката“, најавио је Мартиновић. Он је додао да му је драго што општина размишља о даљој модернизацији услуга и отварању Јединственог управног места следеће године, за који је рекао, да је пројекат који директно рефлектује визију Министарства стварања управе која је на страни грађана.

Приликом посете Владимирцима министар Мартиновић одржао је састанак са председником општине Гораном Зарићем, председником Скупштинe општине Радетом Ковачевићем, начелницом општинске управе Славицом Мирковић и начелником Мачванског управног округа Жељком Марјановићем. Мартиновић је истакао да је сврха његове посете првенствено да сагледа стање на терену и да се информише о реалним проблемима грађана, те да ће у циљу решавања изазова упознати и друга ресорна министарства са тренутном ситуацијом.

Овом приликом Мартиновић је обишао и зграду бившег среског начелства, као и зграду СО Владимирци.

 

Фото галерија – Глас ПодрињаSkip to content