Martinović obišao lokaciju na kojoj se planira izgradnja nove Upravne zgrade u Vladimircima

Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović obišao je danas montažni objekat na čijem mestu se planira izgradnja nove Upravne zgrade u Vladimircima.

Montažni objekat koji je korišćen za službene prostorije opštinske uprave star je više od 40 godina i predviđeno je njegovo kompletno uklanjanje. Službenici koji su ovde radili iseljeni su pre više meseci i smešteni u kancelarije u različitim zgradama u Vladimircima.

„Stanje ovog montažnog objekta je zaista loše. Zbog trenutne situacije i nedostatka prostora, kako mi je rečeno, upravne službe rade na nekoliko lokacija i otežano je njihovo delovanje i rad, ali i snalaženje građana. Opštinska uprava je stub poslovanja svake opštine i trebalo bi da joj se obezbedi puna funkcionalnost“, istakao je Martinović, dodajući da je važno i da građani imaju prijatan ambijent u kojem ostvaruju svoja prava.

U cilju rešavanja problema nedostatka kapaciteta službenih prostorija, opština Vladimirci konkurisala je ove godine za sredstva Budžetskog fonda Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i to sa projektom izgradnje Upravne zgrade, a cilj je da u budućnosti opštinska uprava funkcioniše „na jednom mestu i pod istim krovom“.

„Ministarstvo će o raspodeli sredstava uskoro doneti odluku i nadam se da ćemo moći da pomognemo, s obzirom da je budžet opštine nedovoljan da finansira ovu izgradnju. Ugovore o dodeli sredstava planiramo da potpišemo sa predstavnicima opština za desetak dana kako bi se što pre počelo sa realizacijom projekata“, najavio je Martinović. On je dodao da mu je drago što opština razmišlja o daljoj modernizaciji usluga i otvaranju Jedinstvenog upravnog mesta sledeće godine, za koji je rekao, da je projekat koji direktno reflektuje viziju Ministarstva stvaranja uprave koja je na strani građana.

Prilikom posete Vladimircima ministar Martinović održao je sastanak sa predsednikom opštine Goranom Zarićem, predsednikom Skupštine opštine Radetom Kovačevićem, načelnicom opštinske uprave Slavicom Mirković i načelnikom Mačvanskog upravnog okruga Željkom Marjanovićem. Martinović je istakao da je svrha njegove posete prvenstveno da sagleda stanje na terenu i da se informiše o realnim problemima građana, te da će u cilju rešavanja izazova upoznati i druga resorna ministarstva sa trenutnom situacijom.

Ovom prilikom Martinović je obišao i zgradu bivšeg sreskog načelstva, kao i zgradu SO Vladimirci.

 

Foto galerija – Glas PodrinjaSkip to content