Мартиновић са амбасадором Јапана у Србији разговарао о потенцијалној пројектној сарадњи

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић састао се данас са амбасадором Јапана у Републици Србији Кацумата Такахиком, са којим је разговарао о потенцијалној пројектној сарадњи и донаторској подршци Јапана Министарству, у светлу досадашњих пријатељских односа двеју земаља.

Мартиновић је истакао да је МДУЛС, као једну од основних и ургентних потреба јединица локалне самоуправе, идентификовало ревитализацију локалних путева и реализацију других инфраструктурних пројеката. Он је објаснио да Министарство има за циљ да, уз подршку међународних партнера, помогне недовољно развијеним општинама и локалним самоуправама треће и четврте категорије, као и девастираним општинама, да унапреде развој своје локалне средине и квалитет живота грађана.

На састанку је договорено да ће у наредном периоду Министарство и Амбасада Јапана у Србији наставити комуникацију у вези са потенцијалном пројектном сарадњом.

Осврнувши се на то да су Србија и Јапан прошле године обележили 140 година дипломатских односа, Мартиновић је амбасадору захвалио на искреном пријатељству и континуираној подршци у виду великих инвестиција. Саговорници су изразили уверење да ће две земље наставити да јачају економску сарадњу и раде на стварању још бољих услова за долазак нових јапанских компанија у Србију.

 

Фото галерија – извор Танјуг:Skip to content