Martinović sa ambasadorom Japana u Srbiji razgovarao o potencijalnoj projektnoj saradnji

Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović sastao se danas sa ambasadorom Japana u Republici Srbiji Kacumata Takahikom, sa kojim je razgovarao o potencijalnoj projektnoj saradnji i donatorskoj podršci Japana Ministarstvu, u svetlu dosadašnjih prijateljskih odnosa dveju zemalja.

Martinović je istakao da je MDULS, kao jednu od osnovnih i urgentnih potreba jedinica lokalne samouprave, identifikovalo revitalizaciju lokalnih puteva i realizaciju drugih infrastrukturnih projekata. On je objasnio da Ministarstvo ima za cilj da, uz podršku međunarodnih partnera, pomogne nedovoljno razvijenim opštinama i lokalnim samoupravama treće i četvrte kategorije, kao i devastiranim opštinama, da unaprede razvoj svoje lokalne sredine i kvalitet života građana.

Na sastanku je dogovoreno da će u narednom periodu Ministarstvo i Ambasada Japana u Srbiji nastaviti komunikaciju u vezi sa potencijalnom projektnom saradnjom.

Osvrnuvši se na to da su Srbija i Japan prošle godine obeležili 140 godina diplomatskih odnosa, Martinović je ambasadoru zahvalio na iskrenom prijateljstvu i kontinuiranoj podršci u vidu velikih investicija. Sagovornici su izrazili uverenje da će dve zemlje nastaviti da jačaju ekonomsku saradnju i rade na stvaranju još boljih uslova za dolazak novih japanskih kompanija u Srbiju.

 

Foto galerija – izvor Tanjug:Skip to content