Мартиновић током посете Крагујевцу обишао радове на адаптацији нове Градске куће

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић посетио је данас Град Крагујевац где је oбишао некадашњу Зграду суда која би требало ускоро да постане Градска кућа.

„Реновирање је већ започето, али радови на обнови захтевају знатна  средства, јер је реч о споменику културе, који је под заштитом државе, за шта је Крагујевцу потребна додатна финансијска подршка. Идеја је да се у овом репрезентативном простору смести већи део градске управе. Мислим да ће Република Србија и Крагујевац успети у напору да се у потпуности реконструише ова зграда и да се преведе намени“, истакао је министар Мартиновић, подсетивши да је зграда подигнута 1904. године за потребе некадашњег Окружног начелства, да је била седиште судова те да је у њој током Првог светског рата била смештена Врховна команда Српске војске.

Приликом посете Крагујевцу, министар Мартиновић састао се са градоначелником Николом Дашићем и начелницом Шумадијског управног округа Биљаном Илић Стошић. Они су разговарали о стварним проблемима у овом граду, али и о будућој заједничкој сарадњи у циљу активног приступа њиховом решавању. Министар се обавезао да ће чланове Владе упознати о потреби реконструкције локалних путева и проблему снабдевања појединих села.

Мартиновић је подсетио да је Министарство државне управе и локалне самоуправе недавно доделило Крагујевцу Годишњу награду у износу од 2,5 милиона динара за најбољу локалну самоуправу у области ефикасности и одговорности, за увођење система за пријаву проблема, односно упита и предлога грађана и правних лица путем апликације „е-Кграђанин“ и њено повезивање са апликацијом „Лична карта месних заједница“.

Фото галерија – извор Градска управа Града КрагујевцаSkip to content